Mini-pavlova

Förra midsommar gjorde jag en efterrätt som blev så otroligt god! Den var dessutom enkel, och kombinationen enkel och god gillar man ju extra mycket!

Såklart vill jag dela med mig av detta recept så ni kan testa dessa ljuvliga mini-pavlovas i sommar. Kanske redan till midsommar?

Ingredienser:

  • 3 äggvitor
  • 2,5 dl strösocker
  • 1 msk maizena

  • 1 tsk citronsaft

Fyllning:

  • Lemoncurd

Topping:

  • Vispad grädde
  • Jordgubbar
  • Hallon
  • Blåbär
  • Citronmeliss

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 140 grader
  2. Vispa samman äggvitorna med 1 dl socker till att börja med ca 2 min. När marängen börjar tjockna tillsätt resterande mängd socker och citronsaft. Vispa sammanlagt ca 4 min så har du en fast härlig och blank maräng.
  3. Fyll upp en spritspåse med maräng och spritsa rundlar à 8-10 cm i diameter. Ps. Se till att få en liten grop i marängens mitten så att du sedan kan fylla upp den med lemoncurden sen.
  4. Sätt in i ugnen på först 140 grader i 8-10 min, sänk sedan till 100 grader och låt stå 25 min ytterligare. (Marängen ska vara lite seg och kladdig  i mitten.)
  5. Ta ut och låt svalna.

Fyll dina små minipavlovas med lemoncurd, toppa med vispad grädde, jordgubbar, blåbär, hallon och ett par blad citronmeliss. Servera direkt!

Ha nu en fin och härlig midsommar!

Kram /J

1 Kommentar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *