Gästrummets nya look

Hej på er!

Nu har vi varit i farten igen, jag och min sambo. Den här gången fick vi feeling och gjorde en makeover av gästrummet. Jag har länge gått och varit sugen på att måla om i det här rummet. Det har varit sandfärgade väggar här tidigare (se bilder nedan) och det har känts lite beiget, i ordets rätta bemärkelse. Jag hade bestämt mig för en mörkare färg och givetvis föll valet på en variant av grönt. Jag älskar ju grönt! Färgen heter Dark Paris och kommer från Nordsjö, och är en djup grågrön färg.

Sen valde vi att göra en sorts spaljévägg som jag tycker blev en riktigt fin kontrast till den nya väggfärgen. Det hela började med att vi skulle göra en kassadisk på jobbet, och jag hade sett den här idéen med trästavar på olika ställen. Bl.a hos Anna-Karin som har instagramkontot @nytthem! Hon har stora väggpartier med denna typ av träspaljé i sitt hem som är så himla fina (kika in hos henne). Sen även på restaurang Matildas här i Gävle. Både jag och Rikard tyckte att det var så himla snyggt så vi kände att vi ville ha detta någonstans i vårt hem också. Och så blev det i gästrummet!

Vi köpte trästavar i furu som är 21x21mm som vi (Ricky) sen har sågat till och skjutit fast med spikpistol. Det är lika stort mellanrum mellan stavarna som själva måttet på stavarna, alltså 21mm. Så vi använde oss av en stav som distans för att göra det enkelt för oss.

Stavarna har vi även betsat för att dom skulle passa bättre med ekparketten vi har i rummet. Det fanns ekstavar att köpa men dessa var ungefär 5 gånger så dyra som furu. Och eftersom vi behövde nästan 100 meter stav så valde vi furu.

Sen har det även flyttat in ett nytt sängbord, två vägglampor och en härlig, fluffig matta. Dessa 4 saker kommer från Furniturebox.

Jag gillar verkligen kombinationen av grågrönt, trä och svarta detaljer.

Skåpen som vi har på väggen heter Ivar och kommer från Ikea. Dessa har vi målat in i samma kulör som väggen, fast med snickerifärg istället för väggfärg. 

Såhär såg gästrummet ut innan vi gjorde om.

 

Hoppas ni gillade inlägget! Kommentera gärna om ni har några frågor!

Kram och trevlig söndag på er! /J

7 Kommentarer

 • Hej! Supersnyggt!! Kul med lite annat än vitt 🙂 Jag undrar vilken bets ni använde. Jag tänkte betsa Ivar och gillade den betsen ni använt.
  Tack på förhand

  • Hej Annika!
   Tack snälla! Vad roligt att höra! Vi har använt en ek-bets! Tyvärr har jag inget namn på fabrikatet, men det bör ju finnas fler att välja på 🙂

 • Verkligen superfint! Ska försöka kopiera detta till insidan på vår carport. Vad är det för bets ni använt? Mellan distanserna, har ni samma förg som resten av väggarna?

  • Hej Erika!
   Tusen tack och ursäkta sent svar. Vad roligt att höra! Vi har använt en ek-bets. Lite osäker vilket fabrikat, men det bör finnas lite olika. Och precis som Du anar så är baksidan (mellan distanserna) målad i samma färg som väggarna. /Josefine

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *