Vackra Sörmland

Förra veckan gjorde jag och mamma Lena en sån mysig roadtrip! Vi hälsade på mammas bästa vän Ingeborg som har sitt sommarställe strax utanför Trosa!

Vi hade otrolig tur med vädret och kunde njuta av både mat och vackra vyer utomhus. På vägen ner bestämde vi oss för att göra ett lunchstopp på Skultuna (igen). Mamma hade inte varit där och eftersom jag var där för bara några veckor sen så visste jag att hon skulle gilla det. Vi åt en god lunch och kikade runt i butikerna. Mamma hittade ett superfint porslin på Iittala-outlet som även jag blev sugen på. Paradis av Birger Kaipiainen. Det står nu med på önskelistan.

 

Efter Skultuna åkte vi vidare och kände oss fikasugna. Då kom mamma på den briljanta idéen att vi skulle stanna och fika på Taxinge slott. Sagt och gjort!

Väl framme på Taxinge kom vi till ett fikabord med 200 sorters kakor och bakverk! Det var liksom så mycket så det blev svårt att välja! Vi unnade oss TVÅ varsina bakverk och satte oss ute och njöt av den fina omgivningen och fikat. Taxinge slott ligger så vackert på en udde med Mälaren som utsikt åt alla håll. Ni kanske även känner igen det från TV-programmet ”Hela Sverige bakar”?

 

När vi kände oss nöjda efter att ha strosat runt på slottsägorna satte vi oss i bilen och körde den sista biten till Ingeborgs sommarställe. Och vilket ställe sen! Så otroligt vackert!

Ingeborg hade ordnat med middag – kräftor från Mälaren och västerbottenostpaj. Vi fick även jättegoda tonfiskspett med färskpotatis till! En perfekt sommarmiddag! Och vet ni vad, det var FÖRSTA gången jag åt kräftor! Haha! Men definitivt inte sista! Det var ju jättegott! Förstår inte att jag har gått och trott annat hela mitt liv..

Efter en god natts sömn och en härlig frukost på uteplatsen bestämde vi oss för att göra en utflykt till Trosa! Denna otroligt mysiga lilla sommaridyll! Senast jag var i Trosa firade vi pappa som fyllde jämnt. Det var 19 år sen! Så det var himla kul att göra ett återbesök.

Vi gick längs vattnet och tittade på alla vackra hus. Kikade runt i dom mysiga små butikerna och tog även en titt in på Bomans hotell, som vi bodde på när vi firade pappas födelsedag år 2000.

Det var så trevligt att se denna lilla sommarpärla till stad igen. Kan varmt rekommendera ett besök, särskilt soliga dagar!

 

Vi kom hem från Trosa runt 19-tiden och då hade Ingeborg redan förberett middagen. Jag och mamma blev så otroligt bortskämda med god mat och dryck hela tiden! Först fick vi en drink, som jag definitivt kommer göra igen, med limoncello och mousserande vin. Så gott och enkelt! Och somrigt! Efter det var det dags för middag. Hjort, potatisgratäng och kantarellsås! M-U-M-S!! Kan vara bland det godaste jag ätit!

Jag tog även några bilder både utifrån och inifrån huset. Här nedan ser ni först den vackra fasaden med den så SÅ fina ytterdörren. Inne syns den vackra matsalen, hallen och serveringsgången från köket. Visst är det vackert? Jag älskar sekelskifteshus och detta är ju något i särklass. Bara kakelugnen i matsalen är ju helt fantastisk! Det är en av 10 i huset!

Här nedan är en bild från rummet jag bodde i. Är inte tapeten vacker? Den, precis som resten av tapeterna i huset, kommer från Lim & handtryck.

Dag 2 gjorde vi ännu en rolig utflykt! Nämligen till Sund Nergården. Ingeborg hade pratat om ett ställe som låg på andra sidan sjön från hennes hus, som var en ”hideaway för vuxna och glamping”. Jag blev så himla nyfiken så vi tog en sväng dit! Det var fullbokat sen länge men vi fick komma förbi på en fika och se oss runt. Kolla in stället alltså! Hur mysigt? Det ska tydligen vara riktigt bra mat där också som ingår om man bokar en vistelse. Hit ska jag ta med mig Ricky och bo en natt nästa sommar!

Man kan skymta ett av glamping-tälten på första bilden här nedanför, men där kunde vi ju givetvis inte titta in då det var bokat. Däremot finns det fler bilder att se på deras hemsida.

Vi avslutade vår utflykt till Sörmland med en liten gubbröra på farstukvisten innan vi åkte hem. Det var en toppenhärlig vistelse! Jag och mamma åkte hem fullproppade med inspiration av olika slag! Visst är det härligt när man har vänner som tar fram det hos en? Det är dom man ska hålla fast vid!

Tusen tack Ingeborg för att Du alltid är så gästvänlig och skämmer bort oss! Du är bäst! Ser fram emot nästa gång vi ses!

 

1 Kommentar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *