Favoriter i sminkhyllan

Detta inlägg är ett reklamsamarbete med Eleven.se

Ända sen jag var liten har jag tyckt att allt som handlar om smink är jätteroligt! Redan som 3-åring lånade jag mammas gröna eyeliner och röda läppstift när det var julafton (det finns det bildbevis på). När jag blev lite äldre och gick på mellanstadiet noppade jag ögonbrynen på alla tjejerna i min klass. Undrar än idag hur glada deras föräldrar blev när dom kom hem efter en lekdag hemma hos mig? Haha!

Hur som helst så vill jag nu visa er mina absoluta favoriter när det kommer till make up.

Som grund för att täcka blemmor och rodnader använder jag Make up stores Cover all mix! Den är GRYM! Denna är dock inte med på bild för min är slut, men finns att köpa här. Sen har jag faktiskt en nykomling av foundation. Det var min vän Mimmie som tipsade mig om denna! Den heter Flawless Satin Foundation och kommer från Sensai! Den lägger sig perfekt på huden och ger den en strålande lyster! Är riktigt imponerad av denna produkt och förutspår redan nu att den kan bli en favorit i min sminkhylla. Denna lägger jag alltså på efter att jag har täckt blemmor och rodnader med cover all mix. Efter det är det dags för en annan concealer som jag ÄLSKAR. Denna kommer från Lancôme och heter Effacernes concealer, och jag använder den under ögonen för att täcka mörka ringar. Klarar mig verkligen inte utan denna produkt! Vissa dagar, när jag inte orkar sminka mig helt, kan jag endast använda denna samt lite rouge så känner jag mig fräsch. 

Efter den är det dags för lite mineralpuder från Clarins som heter Bronzing duo. Den ger ansiktet en solkysst look och funkar lika bra att använda vinter som sommar. (På sommaren brukar jag köpa en nyans mörkare än vad jag har på vintern). Pudret lägger jag under kindbenen, i pannan och lite på halsen för att jämna ut hudtonen. Sedan är det dags för rouge och även här har jag hittat en nykomling som jag redan gillar. Jag har valt MAC’s sheertone blush i färgen Peachykeen. Denna blush borstar jag på lite lätt mitt på kinden för lite extra färg i ansiktet. 

När det kommer ögonmakeup så kör ju jag på ögonfransförläning, därav använder jag sällan något annat än kanske eyeliner eller ögonskuggor, men det är endast om jag ska på fest eller liknande. Annars kör jag helt au naturale. Däremot är jag noga med mina ögonbryn, dessa fyller jag i med både Anastasias brow powder duo och brow wiz, den sistnämnda är det bästa jag provat i ögonbrynspensväg (oklart om det är ett ord men ni fattar). Den är toppenbra och man kan forma och borsta brynen precis som man vill ha dom! Jag kör båda produkterna i färgen Carmel som jag tycker passar min hudton bra. 

Sist av allt toppar jag min make up med highlighter från MAC (Mineralize skinfinish). Denna lägger jag på högsta punkten på mina kindben samt precis under brynen i riktning utåt. Den är även fin att lägga mitt på näsan och på nyckelbenen om man t.ex har en urringad blus eller klänning. Ger en superfin lyster!

På läpparna kör jag ofta MAC till vardags. Varianten heter Patentpolish Lip Pencil och favoritfärgerna är ”make me proud” och ”innocent”. Till fest använder jag gärna läppstift i diverse färger, men det är en hel historia för sig.

På bilden nedan har jag på mig läppstiftet från MAC i färgen ”make me proud”.

Vill slutligen även tipsa er om att signa upp er som Eleven Club-medlemmar! Gör ni det innan 16/11 kommer ni nämligen att få förtur till Black Friday-erbjudanden! Helt perfekt inför julklappsshoppingen! Klicka här för att signa upp direkt!

Hoppas ni gillade mitt inlägg om make up! Ha en mysig kväll!

Kram /J 

 

1 Kommentar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *