Kalas i Köpenhamn

I helgen var jag i Köpenhamn för att fira min bästis Malin som fyllde 30 år! Vi hade 4 toppendagar och Köpenhamn bjöd som vanligt på massor av god mat, dryck och härliga upplevelser! Vi var ett gäng på 10 personer som åkte ner och bodde i två Airbnb-lägenheter. Vår lägenhet var så himla mysig! Den låg 1 min från ströget och vi hade gångavstånd till allt. På första bilden står jag och Mallan utanför porten till vårt rosa hus. Om ni vill kika närmare på lägenheten kan ni klicka på denna länk.

Vi åt brunch ute varje dag, varav 2 dagar på Fars dreng, som hade supergod frukost/brunch! Jag fick upp ögonen för ägg- & avokadomackor och åt det varje morgon! Haha! Mums! En dag tog jag även en våffla, och det var nog faktiskt den godaste våfflan jag ätit! Den smakade kanel och var toppad med florsocker, vinbär och granatäpple! Hur god som helst!

På lördagen besökte vi Glyptoteket för första gången, det var en häftig upplevelse. Där fanns allt från franska målningar till en härlig vinterträdgård och mumier (!) Väl värt ett besök! Vi strosade även runt i Nyhavn och åt smörrebröd.

Sista middagen åt vi på den latinamerikanska restaurangen Llama som jag faktiskt har varit på en gång tidigare. Den är så snygg med mönstrat kakel från golv till tak (se bilder). Även maten är toppen och man får dela på massa goda smårätter såsom grillade spett och tacos med olika fyllning mm. Dom har alternativ både för vegetarianer och veganer också!

Efter Llama fortsatte vi till Rubys för drinkar. Också ett ställe jag vill rekommendera i Köpenhamn om man gillar snygg inredning och goda cocktails!

(Bild lånad från www.oldliquorsmagazine.com)

1 Kommentar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *