Blöjtårta – steg för steg

Inlägg i samarbete med babyshop.se

I början av Juli hade vi en babyshower för min bästis Sanne. Jag bloggade om det som ni kanske minns? Jag fick några frågor om blöjtårtan och tänkte visa er hur jag gick till väga för att göra den. På första bilden ser ni det slutgiltiga resultatet av blöjtårtan, bläddra ner för att se steg för steg hur jag gjorde och vad jag använde i den.

Jag köpte ett storpack blöjor (tror det var 75 st) för bebisar (0-3 mån) så dessa ska passa den kommande bebisen direkt. Ett gäng med gummisnoddar behövs också! Och sen lite diverse saker att lägga i tårtan. Jag valde en napphållare + napp, en mugg, en snuttefilt och en liten gosedjurskanin att sätta på toppen. Dom söta små lådorna kan man t.ex ha mat eller annat i, till bebisen. Samtliga saker kommer från Babyshop.se och många av dom från märket Done by Deer som har sååå mycket fint i sitt utbud! Vi köpte även ett babygym från det märket hos babyshop!

Dekorationer till blöjtårtan hittade jag på Panduro. Fjärilarna var färdiga med tejp på baksidan och till blommorna använde jag lim.

Rulla blöjorna och sätt ett gummiband på mitten av varje blöja.

För att det ska bli stabilt i botten måste man använda sig av en bricka/tallrik eller dylikt. Jag tog en rund bricka och gjorde formen på tårtan efter den. I mitten la jag dom söta lådorna (i varandra). Ovanpå dem vek jag ihop snuttefilten.

Man får stuva runt lite för att få till en bra form. När jag kände mig nöjd med första våningen tog jag det rosa bandet och knöt åt ordentligt. Sen fortsatte jag bara uppåt. Som ni ser täcker bandet gummisnoddarna. På våning 2 och 3 använde jag ingen botten, dom står löst på varandra bara. Har sett att man kan sätta i typ ”grillpinnar” i trä för att fästa bottnarna i varandra, men jag körde utan och det funkade bra.

När jag kände mig nöjd med formen började jag dekorera bandet med mina blommor och fjärilar. Jag valde att bara göra det på mittenpartiet för att det inte skulle bli för mycket. Sen la jag dit nappen, napphållaren och några par strumpor som jag tyckte passade till i färgen, och toppade tårtan med den lilla kaninen.

Sist av allt använde jag cellofan för att göra den ännu lite lyxigare och det gjorde den även mer stabil och lätt att hantera eftersom jag skulle ha den med mig i bilen ner till Stockholm. På sista bilden ser ni blöjtårtan på själva babyshowern! En riktigt kul present för den blivande mamman!

Här kommer en liten punktlista som man kan behöva till en blöjtårta:

  • Storpack blöjor för bebisar (0-3 mån) ca 75 st.
  • Gummisnoddar (minst 75st)
  • Sidenband
  • Lim
  • Bricka (gärna rund) till botten
  • Gosedjur till toppen
  • Roliga saker att lägga i tårtan och dekorera den med, ex: snuttefilt, napp, napphållare,  bebisstrumpor, bebismössor, mugg.
  • Dekorationsblommor eller dyl. att ”pimpa” sidenbandet med.

Lycka till!

Kram /J

3 Kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *