Cold Brew

Inlägg i stolt samarbete med KitchenAid

När sommaren bjuder på såna här varma och soliga dagar är det ju bara helt underbart att sitta ute i trädgården och fika. Jag har nyligen lärt mig dricka kaffe och kan väl säga att jag föredrar det med mycket mjölk och gärna något sött till. Haha! Kanske lär mig och blir mer hardcore sen och kör en slät kopp. När jag blev tillfrågad om att få göra detta samarbete med KitchenAid tänkte jag att det skulle vara en bra möjlighet att lära mig dricka en ny form av kaffe. Min sambo är ju den största kaffeälskaren på jorden så han fullkomligt jublade när han fick höra om Cold brew.

Har ni hört talas om det? Många tror att det är iskaffe, men det har inget med iskaffe att göra alls. Cold brew är en superhet trend som redan är jättestor i USA (finns bl.a på Starbucks och Espresso House i Sverige) och väntas bli minst lika stor för kaffeäskande svenskar.

För att göra Cold brew häller man i grovmålet kaffe i den rostfria behållaren (se bilder). Sen häller man i kallt vatten tills den är full och ställer in den i kylskåpet. Vänta sedan 12-24h innan Du tar ur den ur kylen, sen är det färdigt! Då har Du minst 16 koppar kaffe som håller upp till 14 dagar i kylskåpet.

Resultatet är ett smakrikt och balanserat kaffe med mindre syra och bitterhet jämfört med varmt kaffe eller iskaffe. Kaffet i cold brew-bryggaren blir ganska koncentrerat så vi blandar upp det med isbitar, mjölk och vatten! Så otroligt gott och svalkande varma sommardagar!

Eftersom maskinen är ny så finns den inte att köpa överallt än. Men Du hittar den bl.a här och här.

Ha en härlig söndag!

 

1 Kommentar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *