Wet Pot

Inlägg i samarbete med Designtorget

Igår fick jag hem denna smarta kruka från Designtorget. Det är en självvattnande kruka som heter Wet Pot. Den är försedd med en yttre behållare i munblåst glas som enkelt fylls med vatten och en inre kruka i oglaserad terrakotta. Designen skapar en gynnsam växtmiljö och en jämn tillförsel av fukt. Wet Pot passar allt från kryddor och örter till större krukväxter. Även livsmedelshandelns kryddor som vanligtvis är uppodlade för engångsbruk trivs i den. Jag har, som ni ser, placerat en citronmeliss i som ofta är törstig. Tror det kommer att bli perfekt då jag har fått vattna denna citronmeliss en gång om dagen när den stod i vanlig kruka.

Wet Pot är utvecklad och designad av Nils Plöjel i Höganäs. Höganäs är välkänt genom höganäskruset och där har Nils verkat med keramiska produkter i hela sitt liv. Krukorna finns i 3 olika storlekar och Du hittar dom här eller i någon av Designtorgets butiker.

Jag tycker denna idé är både snygg och smart. Jag älskar blommor men är lite för lat för att orka vattna varje dag. Pga detta mår vissa av mina blommor och växter inte så bra. Men med denna kruka tar växterna så gott som hand om sig själv. Kan ju nästan inte bli bättre!

3 Kommentarer

  • Pingback: Wet Pot - Homespo
  • Hej !
    Vi håller på att göra nytt kök och det påminner jätte mycket om ert ser jag när jag kikar in. Vet du att Jingle Bells låten med reklam från Marbodal fortfarande ligger kvar som reklam ?

    • Hej Yvonne! Vad roligt att ni håller på att göra nytt kök! Hoppas det går bra 🙂 Haha, nej det hade jag missat (angående reklamen). /Josefine

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *