Semesterplaner

Vintern har kommit till Gävle ordentligt nu! Det fullkomligt yr snö ute och kylan är bitande! Så vad passar inte bättre än att planera semestern då? 😉

Förra veckan bokade vi in fantastiska Villa La Madonna som jag faktiskt hittat via instagram. Det är en vingård med tillhörande hotellkomplex som ligger i nordvästra Italien i området Piemonte. Jag har varit sugen i åtminstone 2 år att åka dit! Vi ska åka i början av maj och bila ner. Vi tänkte ta vägen från Sverige över öresundsbron, genom Danmark, Tyskland och Schweiz på ditvägen. Sen tänkte vi åka ungefär samma väg hem men kanske mer snedda uppåt Österrike. Vi gjorde en liknande resa för två år sedan och blev så frälsta vid det där med bilsemester. Det är verkligen ett helt annat typ av sätt att resa på än om man är van med charterresor. Man upplever ju så otroligt mycket mer när man åker bil. När man kommer ner i södra Tyskland och Alperna börjar torna upp sig känns det nästan sagolikt tycker jag.

Är ni fler som har/brukar bila i södra Europa? Och har ni i så fall tips på vackra platser att se efter vägen? Vi har diskuterat Moseldalen i Tyskland, Luzern i Schweiz och Comosjön i Italien. Jag skulle bli superglad om ni har tips på platser, hotell, restauranger, ja vad som! Kommentera gärna i bloggen eller skriv på instagram eller mail!

Alla vackra bilder är lånade från Villa La Madonnas hemsida.

1 Kommentar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *