Prag

Först och främst vill jag önska er alla god fortsättning på det nya året! Det blev en liten bloggpaus för mig under julledigheterna då min fästman fyllde jämnt samt att vi åkte på en överraskningsresa för honom till Prag.

Det var första gången vi besökte Prag. Vilken fantastisk stad alltså! Vi gick runt hänförda av den otroligt vackra arkitekturen som gamla stan bjöd på. Eftersom vi kom dit annandag jul hade vi tur med julmarknaderna som fortfarande var igång. Det var såå mysigt att strosa runt på torget i gamla stan och dricka varmt äppelvin och mumsa på lokala maträtter.

Vi bodde på ett hotell ca 5-10 minuters gångväg från torget i gamla stan. Hotellet hette Art Deco Imperial och här nedanför kan ni se bilder på vårt pampiga rum. Det var ett riktigt bra hotell med grym service och personalen var jättebra på engelska. Kan varmt rekommendera det. Vi åt även middag en kväll på hotellet som var riktigt bra! Även matsalen var pampig med mosaik i taket och på pelarna. På sista bilden står jag inne på hotellrestaurangens toalett, kolla in kranarna!

Eftersom min fästman fyllde 30 när vi var där hade vi bokat in oss på en restaurang där vi skulle fira honom. George Prime Steak hette restaurangen och den var verkligen VÄRLDSKLASS. Man beställde in en köttbit efter eget val och därtill valde man tillbehören. Eftersom vi var fyra personer köpte vi olika tillbehör och såser och smakade av varandra. Ett av tillbehören var potatismos med hummer, kanske något av det godaste jag har ätit ? Köttet var också utsökt! Sen hade dom ett jättestort urval av viner och en sommelier som hjälpte oss att välja ut till våra rätter, så hela middagen blev väldigt välkomponerad. Jag åt även en utsökt efterrätt (se bilder).

Vi hann även med ett besök på Pragborgen, som faktiskt är världens största borg. Där gick vi även in i en vacker katedral och hade en mysig dag, trots regn och blåst. Vi smakade även på tjeckisk gulasch och deras kända bakverk Trdelnik som man skulle kunna likna med en kringla eller churros. Friterad deg som sockras och fylls med grädde, glass eller nutella. Väääldigt gott ?

Det blev även en liten shoppingtur och jag köpte mig bl.a. en kappa. Och självklart drack vi tjeckisk öl, som är bland det bästa som finns! Det var tyvärr fullt på ett ölmuseum som vi hade planerat att besöka, men vi tänker ta det nästa gång vi kommer till Prag. För hit vill vi återvända!

4 Kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *