Det nya vardagsrummet

Äntligen är vår lilla renovering av vardagsrummet klar! Det fattas lite småsaker, ska tex få upp tavlor på en av väggarna. Men i det stora hela är vi färdiga!

Som ni ser har tavelväggen försvunnit. Vi har målat rummet ljusgrått i nyansen HoP grey från Nordsjö färg. Det är samma färg som vi har inne i vårt matrum. Dessa rum angränsar till varandra och vi tyckte det passade bra att välja samma i vardagsrummet. Vi har även platsbyggt en bokhylla/tv-bänk. Vi byggde den av MDF-skivor och gjorde kuber som vi sedan skruvade ihop. Se bilder nedan. Ovanpå valde vi att lägga en skiva i ek, sen målade vi in bänken i samma färg som väggen. Jag är mycket nöjd med resultatet! Det blev ett helt annat rum!

Vi har även bytt ut vår hörnsoffa mot två mörkgråa soffor som vi har placerat mittemot varandra. Soffor och bord kommer från ikea och mattan (som hela Sverige har) kommer från Ellos. Hela rummet fick en annan rymd och det känns mycket större! Harley och Hector har redan hittat sina platser i varsin soffa och verkar trivas riktigt bra dom också.

25 Kommentarer

 • Superfint! Undrar dock hur ni byggde kuberna till tv-bänken? Och hur gjorde ni längst ner? Ser ut som ni ställde kuberna på några slags fötter, och sedan satte ni en list utanpå det?

  • Hej Sarah! Tack snälla! Vi skruvade ihop kuberna en och en, sen skruvade vi ihop dem på plats. Vi spacklade alla skruvhål innan målning. Sedan, precis som Du skriver, ställde vi kuberna på brädbitar för att få upp dem lite på höjden. Det var för att vi skulle sätta golvlisten framför bänken och den inte skulle vara lägre än golvlisten. Hoppas detta gav svar på Dina frågor 🙂 /Josefine

 • Va bra det blev, riktigt harmoniskt!
  Smart med kuber i bygget, funderar själv på att platsbygga en bokhylla i mdf och furu, det här var ju super! ?

  • Tack snälla Sofia! Vad roligt att höra 🙂 Det var ju en väldigt lätt lösning tyckte vi också, och gick fort att montera! Lycka till med ert bygge! /Josefine

 • Sett dit projekt på Instagram och det är verkligen snyggt och enkelt. Några frågor, vad blev er totala kostnad (baserad på hur lång eran vägg är)?
  Hur har ni monterat tv:n på väggen och sett till att sladdar inte syns? Eftersom du har din möbel målad i samma färg som väggen så gissar jag på att ni inte använt er av några bakstycken?

  • Hej Fredrik! Tack snälla! Vår vägg är ca 4 m lång, vi använde oss av mdf-skivor samt en ekskiva som överliggare. Mdf-skivor + skruvar kostade ca 2000kr, ekskivan låg på ca 1000kr (det går ju egentligen lika bra att använda mdf även där). Vi har gjort ett hål i väggen bakom tv:n och ett hål nere vid golvet (bakom golvlisten) och dragit ner sladdarna i en elslang. Vi har även satt ett el-uttag bakom tv:n för att kunna koppla in den där. Precis som Du anade har vi inte använt oss av något bakstycke på hyllan. Jag målade först väggen, sen skruvade vi dit hyllan och målade den efter det. /Josefine

 • Tack för ditt svar och då har jag nog till slut hittat en bra lösning på vad jag ska göra 🙂 tack för din hjälp och nu har jag ett projekt under våren 🙂

 • Hej!

  Så fint det är med platsbyggda hyllan! Jag undrar vilka mått ni har på de olika bräderna om vi skulle vilja beställa och bygga själva!

  Vänliga hälsningar Emelie

  • Hej Emelie! Skivorna vi har använt är 40,5 cm breda, sen har vi ju sågat dom och gjort kuber som Du kan se på bilderna 🙂 Var det så Du menade? Kram /J

 • Supersnyggt!! Så vill jag ha. Ut med hörnsoffan!
  Men min dotter undrar hur de funkar med tv tittande om ni är fler än två. Nåt ni reflekterat över? Hälsn Marin

 • Hej Marin! Tack snälla! Vad roligt att höra att Du gillar det! 🙂 Eftersom vi är två i vårt hushåll så har vi liksom anpassat vårt boende efter det. När vi har gäster brukar vi göra roligare saker än att titta på tv 😉 Allt gott, Josefine

 • Hej! Så snyggt och inspirerande!!
  Undrar hur djup bänken är, och måttet på ekskivan/överliggaren? Det blir väl samma iofs 😅
  Sen är den 67 cm från golvet med listen eller 67 cm utan listen?
  Bra jobbat!

  Vänligen
  Cilla

  • Hej Cecilia! Tusen tack! Så roligt att höra! Det gör mig jätteglad!
   Djupet på bänken är 40 cm. Och höjden är 67 cm med listen inkluderad.
   Allt gott, Josefine

 • Hej hej! Trillade in här medan jag letade platsbyggd tv-bänk och blev kär! Nu har vi bestämt oss för att göra så här, tack för inspo! Två frågor. Vad är måtten på själva mdf-skivorna i varje kub? Och vår vägg ansluter inte mot en annan vägg på ena sidan, tips på lösning för det? 🙂

  • Hej Matilda! Vad roligt att höra! Måtten på kuberna är ca 60x27cm. Vi började med att bestämma höjden på bänken och sen har liksom bredden på kuberna blivit det dom blev pga vår väggs mått. (Vi ville ju att alla kuber skulle vara lika breda). Så mitt tips är att utgå från er befintliga vägg och därefter bestämma era mått. Jag tänker att det kanske blir bra om ni bara gör ett avslut på den sida ni inte har en vägg. Lite svårt att svara på när jag inte har sett det dock.
   Lycka till! Kram /J

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *