Mjuk pepparkaka med lingon

Jag har äntligen kommit igång med baket igen och det känns så roligt! Det brukar komma till jul när suget efter julgottis kommer. Här har jag gjort en väldigt enkel mjuk pepparkaka med lingonsylt. Den är sååå saftig och god! Brukar göra denna variant varje år och den är alltid lika uppskattad av familj och vänner.

Här kommer receptet:

Ingredienser:

  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 75 g smör
  • 1,5 dl lingonsylt
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 1,5 tsk mald ingefära
  • 2 tsk kanel
  • 1 tsk malda nejlikor
  • 2 tsk bakpulver
  • 1,5 dl mjölk

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa socker och ägg poröst.
  3. Klicka i det rumsvarma smöret och lingonsylten och vispa försiktigt. Smöret ska fortfarande vara lite grynigt.
  4. Blanda kryddorna, bakpulvret och mjölet i en separat bunke och rör sedan ner i smeten.
  5. Häll i mjölken.
  6. Grädda kakan i en avlång eller rund form ca 40-45 min. Känn med en sticka att kakan är torr när Du tar ut den.

Lycka till!

1 Kommentar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *