Filmjölkslimpa med lingon

I helgen bakade jag en supergod limpa! Jag bakar matbröd alldeles för sällan då jag tycker det brukar ta för lång tid med jäsning etc. Men denna limpa innehåller ingen jäst och behövs därför inte jäsas. Den gick riktigt snabbt att slänga ihop, och den har hållit sig saftig och god flera dagar nu. Receptet hittade jag hos Lindas bakskola som jag följer på Facebook. Och här kommer det för er som vill testa den:

Ingredienser till 1 limpa:

  • 6 dl rågsikt
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk bikarbonat
  • 1/2 dl mörk sirap
  • 4 dl filmjölk
  • 1,5 dl lingonsylt

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Blanda alla torra ingredienser i en skål.
  3. Tillsätt sirap och filmjölk och rör ihop till en kladdig deg.
  4. Rör sist ner lingonsylten.
  5. Häll över degen i en limpform (ca 1,5 liter) klädd med bakplåtspapper.
  6. Grädda limpan längst ner i ugnen ca 1 timme.

1 Kommentar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *