Scones

Här kommer recept på mina miniscones som jag bakade förra veckan. Såå enkla och såå goda! Jag gör scones jätteofta på kvällen när jag är sugen på lite fika. Ofta har man ju alla ingredienser hemma och fördelen är ju att man slipper jästiden som man annars behöver när man bakar bröd. Dessa är färdiga på 20 minuter från att man börjar. Scones bör ätas direkt när man tar dom ur ugnen så smöret smälter på dom! Det är bland det godaste som finns! Men det visste ni väl redan?

Scones

Ingredienser:

  • 2 dl vetemjöl
  • 2 dl grahamsmjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 krm salt
  • 50 g smör
  • 2 dl mjölk

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Blanda vetemjöl, grahamsmjöl, bakpulver och salt i en bunke. Finfördela smöret i mjölblandningen. Tillsätt mjölk och rör snabbt ihop till en kladdig deg. Detta går bra att göra i maskin.
  3. Klicka ut valfri mängd scones på en plåt med bakplåtspapper, vill man ha dom större räcker det ungefär till 4 st, jag gjorde mina små och det blev nästan 20 st.
  4. Grädda mitt i ugnen 10-12 min.
  5. Servera varma!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *