Det nya vardagsrummet

Äntligen är vår lilla renovering av vardagsrummet klar! Det fattas lite småsaker, ska tex få upp tavlor på en av väggarna. Men i det stora hela är vi färdiga!

Som ni ser har tavelväggen försvunnit. Vi har målat rummet ljusgrått i nyansen HoP grey från Nordsjö färg. Det är samma färg som vi har inne i vårt matrum. Dessa rum angränsar till varandra och vi tyckte det passade bra att välja samma i vardagsrummet. Vi har även platsbyggt en bokhylla/tv-bänk. Vi byggde den av MDF-skivor och gjorde kuber som vi sedan skruvade ihop. Se bilder nedan. Ovanpå valde vi att lägga en skiva i ek, sen målade vi in bänken i samma färg som väggen. Jag är mycket nöjd med resultatet! Det blev ett helt annat rum!

Vi har även bytt ut vår hörnsoffa mot två mörkgråa soffor som vi har placerat mittemot varandra. Soffor och bord kommer från ikea och mattan (som hela Sverige har) kommer från Ellos. Hela rummet fick en annan rymd och det känns mycket större! Harley och Hector har redan hittat sina platser i varsin soffa och verkar trivas riktigt bra dom också.

6 Kommentarer

  • Superfint! Undrar dock hur ni byggde kuberna till tv-bänken? Och hur gjorde ni längst ner? Ser ut som ni ställde kuberna på några slags fötter, och sedan satte ni en list utanpå det?

    • Hej Sarah! Tack snälla! Vi skruvade ihop kuberna en och en, sen skruvade vi ihop dem på plats. Vi spacklade alla skruvhål innan målning. Sedan, precis som Du skriver, ställde vi kuberna på brädbitar för att få upp dem lite på höjden. Det var för att vi skulle sätta golvlisten framför bänken och den inte skulle vara lägre än golvlisten. Hoppas detta gav svar på Dina frågor 🙂 /Josefine

  • Va bra det blev, riktigt harmoniskt!
    Smart med kuber i bygget, funderar själv på att platsbygga en bokhylla i mdf och furu, det här var ju super! 😃

    • Tack snälla Sofia! Vad roligt att höra 🙂 Det var ju en väldigt lätt lösning tyckte vi också, och gick fort att montera! Lycka till med ert bygge! /Josefine

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *