Halloncupcakes med vit chokladfrosting

Nu när det är hallontider måste jag tipsa er om detta SUPERGODA recept på halloncupcakes med vit chokladfrosting som jag gjorde tidigare i somras när min svägerska fyllde år. Jag tror att receptet kan vara Leilas (är lite osäker) jag har haft det nedskrivet i min receptpärm länge men aldrig provat på det. Första gången jag gjorde dom hade jag antingen för mycket hallon i eller så var dom inne i ugnen för kort tid, dom blev nästan som kladdkakor, men det var ändå jättegott! Har nu gjort dessa cupcakes ännu en gång sen juli och det lär bli fler gånger! Dom är helt otroligt goda! Här kommer receptet!

Halloncupcakes (ca 12 st medelstora eller ca 20 små)

Ingredienser:

  • 3 ägg
  • 2,5 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 100 g smör
  • 1 dl mjölk
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 nypa salt
  • skal och saft från 1 citron
  • 3 dl färska eller frysta hallon

Vit chokladfrosting:

  • 200 g vit choklad
  • 200 g philadelphiaost eller annan färskost
  • florsocker efter behag

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och pösigt.
  3. Smält smöret, häll i mjölken och blanda med äggsmeten.
  4. Blanda mjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ned i smeten.
  5. Blanda i det rivna skalet och saften från citronen samt hallonen.
  6. Placera ut formarna i en muffinsplåt och fyll dem till 2/3 med smet.
  7. Grädda i mitten av ugnen ca 15 min. (Jag gjorde minicupcakes och hade mina inne i 15 min ändå, smeten är ganska kladdig.)
  8. Låt cupcakesen svalna och blanda under tiden ihop fröstingen.
  9. Smält chokladen över vattenbad eller försiktigt i micron.
  10. Blanda i philadelphiaosten och eventuellt lite florsocker tills du fått den smak och konsistens du vill ha på frostingen.
  11. Spritsa ut frostingen och toppa med något roligt strössel (valfritt)

 

Tryck gärna på det lilla hjärtat om Du gillade mitt inlägg! <3

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *