Key lime pie

En av sommarens godaste (och enklaste) efterrätter är key lime pie, tycker jag!  Jag älskar det syrliga tillsammans med det söta. Jag brukar ha färska bär och vaniljglass till min.

Förra veckan när det var kalas hemma hos oss så gjorde jag denna dessert i 12 små portionsformar. Så roligt när man kan få en egen liten paj. Jag köpte formarna på cervera på rea faktiskt, finns i butik nu. Man kan även göra pajen i en stor form och ugnstiden blir densamma (har provat båda). Här kommer recept på denna enkla key lime pie som endast innehåller 5 ingredienser (!)

Key lime pie (för en stor form ca 24 cm diameter, eller 8-12 små formar ca 8 cm diameter)

Ingredienser:

  • 100g. smör
  • 12 st. digestivekex
  • 5 st. äggulor
  • 1 burk kondenserad sötad mjölk (ca 400g.)
  • 1 dl pressad lime

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret i en kastrull. Smula sönder kexen. Använd gärna en mixer så tar det bara ett par sekunder. Blanda kexen och smöret och tryck ut blandningen i formen/formarna. Grädda i ugnen 6-8 min. (För små formar räcker det med 6 min)
  3. Vispa ihop äggulorna i en bunke och blanda med den kondenserade mjölken och limesaften. Häll ner i formen/formarna och grädda ytterligare 15 min.
  4. Låt pajen/pajerna svalna i kyl ca 3 timmar. (Jag gjorde mina 1 hel dag före och förvarade dom i kylen under tiden, detta gjorde att pajerna gottade till sig ännu mer och bottnarna blev perfekta)
  5. Servera med färska bär eller en limeklyfta. Sikta på lite florsocker och servera med vaniljglass.

Så lätt och så gott! Detta går inte att misslyckas med! Lova mig att ni testar denna goda dessert i sommar? 😉

 

Tryck gärna på det lilla hjärtat om ni gillade mitt inlägg! <3

42 personer gillar det här inlägget

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *